Home > Canon EOS 40D, exhibition, transportation > Ducati Desmosedici

Ducati Desmosedici

Ten ringgit only, but there is a catch. You need to buy two litres of Shell Advance oils

Amaran. Ini adalah entri kedua me hari ini. Hari khamis malam jumaat derr. *Senyum.

Pagi semalam (Rabu) semasa dalam perjalanan ke tempat kerja. Berhenti isi minyak skuter kesayangan me yg itu di stesen minyak shell jalan ampang, dekat taman dagang.

Me tertarik pada iklan promosi model motorsikal ducati merah yg mancongkam. Enam hinggit setiap satu.

Me terus ke kaunter, kata nak beli. Tapi brader kaunter kata kena beli minyak hitam [+ shell advance ]. Mula-mula ingatkan kena beli satu, tapi dua botol rupanya. Tapi sepoh hinggit pula – sebab me beli minyak hitam yg murah saja.

[+ gambar lebih mancongkam di fotolumayan & flickr ]

Alahai.

  1. DrSinga
    November 25, 2010 at 12:10 pm

    yaa…yaaa…..
    00:01 dah masuk hari Khamis derr…

    • November 25, 2010 at 12:13 pm

      vahhh.. pantas dan tangkas doc nih.. me baru jer tempek entri.. ekeke, ai laike

  2. November 25, 2010 at 2:35 pm

    pernah tergila2kan motor ni duluuuuuu

    masa zaman jadi merempit g kelas! haha

    • November 25, 2010 at 3:22 pm

      sekang akak pakai motor aper.. ekeke

  3. November 25, 2010 at 3:06 pm

    heheheh abis tu sambar gk tak?
    tak abis2 ngn mlm jumaat ek en me…
    ish2…

    • November 25, 2010 at 3:21 pm

      abis yg me tangkap gambar kat atas teww me sambar lohh.. ohoho

  4. November 25, 2010 at 3:13 pm

    pernah try nasik ayam mancongkam?

    • November 25, 2010 at 3:21 pm

      yep, kat jalan gombak kanns.. tp dah lamer x try.. uhuhu

  5. November 25, 2010 at 4:29 pm

    ini entri semangatkah? ;p

    (ini adalah entri kedua me hari ini. Hari khamis malam jumaat)

    • November 25, 2010 at 4:50 pm

      entri merapu jerr makk.. volleee😉

  6. November 25, 2010 at 5:16 pm

    tak guna myk yg advance.

    • November 25, 2010 at 5:19 pm

      xper, janji maju kedepan .. ihiks

  7. November 25, 2010 at 5:55 pm

    nak beli jugak la..tentu anak suka..

    • November 25, 2010 at 6:18 pm

      bapak anak2 pown suker.. ekeke

  8. November 25, 2010 at 6:07 pm

    hoh..beli ar yg btol2 nyer en_me..pehtu kasi joyah test..

    • November 25, 2010 at 6:18 pm

      ko kan joyahsport, ko lar beli btol2.. me pakey skuter jakk.. volleee

  9. November 25, 2010 at 7:52 pm

    En Me hantar msg kat inbox FP ka? takleh bukak la. dia tulih ‘Sorry, but this board is currently unavailable. Please try again later’…..

    • November 25, 2010 at 7:55 pm

      i sent email kt yahoo, pls check.. it’s urgent.. ihiks

  10. fa
    November 25, 2010 at 8:45 pm

    malam jemaat naik motor round2 keliling bandar…ok gak!

    • November 26, 2010 at 7:57 am

      jomm akak fa tewww.. ekeke

  11. November 25, 2010 at 9:20 pm

    dulu penah terbayangkan nak jadi minah motor bawak motor besar tu…tapi belum sempat pape dah kene ban naik muto. huhuhu~

    • November 26, 2010 at 7:58 am

      anak emak tewww.. kanns

      • November 27, 2010 at 8:24 pm

        salam en_me.

        GB sudah tag nama en_me untuk satu task. diharap bersabar dalam menerima task itu. untuk maklumat lanjut sile le ke belog gb.

        tq. ngeee

      • November 28, 2010 at 1:05 am

        xper GB, me pass .. bukan sbb me sombong erk, tp me rasa pernah buat dulu2 lohh :

        Tag: 25 Things About en_me

  12. k'eja
    November 25, 2010 at 9:38 pm

    tangkap sebijik..tp sya tak suka naik motor besar

    • November 26, 2010 at 7:58 am

      me pownn..

  13. November 25, 2010 at 9:47 pm

    Ducati, motor idamanku. Terkejut tgk harga RM 10.. rupanya replika aje.:D
    Tapi motor ni memang betul2 cantik.

    • November 26, 2010 at 7:59 am

      sepoh hinggit pown kena beli minyak silinder gakks.. ahaks

      • November 26, 2010 at 9:47 pm

        Ok tu.. kalau di Toys R Us nih RM 40. Kalau kedai toys biasa dalam belas-belas ringgit. Kalau made in china punya RM 2.00.😀

  14. November 26, 2010 at 8:56 am

    There is always a catch somewhere kan…tapi kalau dah berkenan, beli saja..

    • November 26, 2010 at 9:03 am

      beli jerr bahh.. volleee

  15. November 26, 2010 at 10:55 am

    klu x beli minyak itam tu, brape plk regenye? ngade2 laa shell ni nk lakukan minyak itam dia hahahaha

    • November 26, 2010 at 11:17 am

      me dah tanyer, brader kaunter shell bilang ‘enchek, tak boleh beli motor jer’.. aper barang kann.. uhuhu

  16. November 26, 2010 at 11:19 am

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    eeemmm dulu kat shell ade promosi dapat kereta ferarri F1 tu yup aku sapu habis semua edisi… kali ni ada dukati nak sambar lah semua tu…

    ahhaaa… tapi kena beli minyak hitam shell gak keee…. adoiiii camner lahh nak beli…

    • November 26, 2010 at 11:20 am

      ader dua model ducati jer..
      ko beli lar minyak hitam tewww, pastu bagi jer kat me.. volleee

  17. November 26, 2010 at 11:22 am

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    Wooo Sepuluh hengget plak harganya tuuu…. aku tak ade duit lerrr plak nak sambar nanti lah gaji nanti…. promosi dia tu lama lagi takkkk….

    • November 26, 2010 at 11:31 am

      x hingat biler abes promosi tewww..

  18. November 26, 2010 at 11:41 am

    ooo model motor ye…tu pelik napa “murah” beno rega motor yg mengancam ni …

    • November 26, 2010 at 11:43 am

      ‘murah’ ader mankner teww makk.. ahaks

  19. November 26, 2010 at 12:41 pm

    Cantik model moto tu… harus dicari satu…

    • November 26, 2010 at 12:51 pm

      kalo dua pown volleee.. ihiks

  20. November 26, 2010 at 12:58 pm

    Saya sebijik motor pun tak ada En Me….!

    • November 26, 2010 at 2:37 pm

      kete ader baper bijik kang msom tewww.. uhuhu

  21. November 26, 2010 at 3:04 pm

    tangkap la yang bosarrrr punye satu
    pasti lebih mancongkammmm

    • November 26, 2010 at 3:06 pm

      baek me tangkap dslr d700 yg bosarr dr yg sekang.. volleee

  22. November 26, 2010 at 4:00 pm

    vrroooooommm. tak nak beli. sbb tak nak anak teruna kecik ni minat motor.. heheee…

    • November 27, 2010 at 1:38 pm

      bapak teruna kecik minat moto takk.. ahaks

  23. November 26, 2010 at 4:44 pm

    salam..
    motor atas memang cun en me…

    • November 27, 2010 at 1:57 pm

      mancongkamm teww..

  24. November 26, 2010 at 6:15 pm

    alahai.. comeynya.. warna hijau ada tak? hehehe..

    • November 27, 2010 at 3:07 pm

      suker pangkah hijau erkk.. ;-p

      • November 27, 2010 at 3:44 pm

        hahaha.. suka sangat dengan warna hijau..

        p/s: saya ada tag incek me.. kalau ada masa seblum meh la join sbelum 30 november ni.. (^__^)

      • November 27, 2010 at 5:39 pm

        ehh ingatkan ko dah tutup blogg .. ahaha

  25. November 26, 2010 at 8:10 pm

    agk2 tonggek berapa darjah la naik moto ni hihii

    • November 27, 2010 at 3:10 pm

      aper klise tonggek sorang2 kannns..😉

  26. November 26, 2010 at 11:04 pm

    salam en me…ku sangka lama bertapa..ropa ropanya di sini kau bersembunyi.. puas ku menunggu bagaikan menanti durian yg tak mahu gugur2…ish ish ish..

    • November 27, 2010 at 2:10 pm

      akak tunggu katne.. kahh

  27. November 27, 2010 at 2:05 am

    ye le en_me tak slh harii. entah kenapa teringat masa zaman tzm famous dulu. bohsia pun mula wujud

    • November 27, 2010 at 1:37 pm

      penah jadik bohsia kerr.. ihiks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s