Home > Canon EOS 40D, Friends, Melbourne > Souvenirs from Melbourne

Souvenirs from Melbourne

Handmade boomerang from Down Under.

Dulu me pernah buat pertandingan (baca ‘contest’) untuk bagi hadiah cenderamata buat kengkawan. Tapi me dah serik – me bukan ‘ulat nangka jatuh kebatu’.

Kelmarin semasa me berada di melbourne, adalah dua tiga kengkawan yg gedik-gedik bilang nak cenderamata. Jadi, tanpa prejudis inilah status setakat ini.

  1. Abg marimerepek – “nak souvenir!!” Sudah.
  2. Cik Emymilia – “selamat bercuti ya enchek….oley2 jgn dilupa…..” Sudah.
  3. Cikgu Dinasaldi – “ooohh, gitu rupanya enchek check bra..kehkehkeh..keh..” Sudah.
  4. Dr Singa – “vah vah vahhh… pinjam topi!!!” Sudah (agaknya).
  5. Cik Masy Masy – “ape2 pun, subinier dilupa jgn. hahahahhah” Sudah (pasti).
  6. Cik Lyndawawa – “wah…enchek ngah melancong ya?? ole2 untuk saya ok….=)” Sedang. Sudah.
  7. Abg Boomerang – “selamat kembali….boomerang saya jangan loooopa” Belum. Sedang.  Sudah.

Terimakasih diatas ingatan kengkawan semua lah. Tanpa kengkawan yg best-best itu, siapalah me yg ini kan. Dan, permintaan cenderamata telahpun ditutup sejak me pulang ke tanahair.  *Senyum.

Alahai.

  1. DrSinga
    November 28, 2010 at 7:27 am

    ada try baling-baling boomerang tak?

  2. November 28, 2010 at 7:36 am

    hmmmm…….booomeerang?….

  3. November 28, 2010 at 8:53 am

    alaaa.. ruginya tak mintak jugak
    hahahaha
    kite mintak sobenir afrika la.. voleee?

  4. akak
    November 28, 2010 at 9:54 am

    en me..
    masa akak pergi gold coast dulu ada beli boomerang… baru teringat semula.. entah manalah akak letak bila dah pindah randah ni…. hadoi….. mujur en me buat entry pasal boomerang.. nak cari sekarang jugak….

  5. November 28, 2010 at 10:21 am

    camtu kawe mntk cnderamata dr ngeri en_me je lah.. bkn dr obesi sbb dh xsmpt./. ho.ho….🙂

  6. November 28, 2010 at 11:57 am

    dulu saya pernah dapat patung koala kecik. :)))

  7. November 28, 2010 at 12:52 pm

    makaseh lagi sekali..hehe

  8. November 28, 2010 at 12:59 pm

    jelesnya miezi dapat.

  9. November 28, 2010 at 2:15 pm

    kalau nak bagi semua, mau satu kontena kan En Me.

  10. November 28, 2010 at 3:16 pm

    tima kasehsssss! ngeh ngeh..ngeh

  11. November 28, 2010 at 4:02 pm

    alaaa… miss d boat lah ni.. nak jgk boooooomeraaang itu..

  12. November 28, 2010 at 4:27 pm

    en me..dah tutp..bermakna..tertutup la peluang..he he..

  13. November 28, 2010 at 5:49 pm

    itu memang iconic souvenir.saya pun dulu borong boomerang ni utk family & kawan2..hihihi..topi koboi beli tak bro?

  14. schoepentoeter
    November 28, 2010 at 7:22 pm

    alaa.. hugi tak gedik2 mintak satu hari tuu.. hehehe
    boomerang tu penah try baling tak? dia balik tak?🙂

  15. November 29, 2010 at 4:20 pm

    Salam en_me..

    alamak… baru nak mintak satu… hehehe

  16. November 29, 2010 at 10:28 pm

    amboi spesel cendramata tu..untung yg dapatnya😀

  17. November 30, 2010 at 6:10 pm

    mekaceh sekali lagi ya en_me…..ngehh..ngehh..ngehh..
    boomerang tu ada satu kt umah..:))

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s