Home > Canon EOS 40D, Flora, Kuala Lumpur > Taman Orkid Kuala Lumpur

Taman Orkid Kuala Lumpur

Orchids are a Malaysian favourite, with both commercial gardeners and hobbyists. This garden attracts flower-lovers from all over the world.

Semalam (selasa), tiada kemana-mana sangat. Sebab penat seharian di banjaran genting itu.

Tapi sempat lagi me perbaharui paspot antarabangsa di putrajaya.

Dan tengahari sudah tiba di taman orkid kuala lumpur. Tapi cadangan hendak ke taman bunga raya, serta taman kancil dan rusa terpaksa dibatalkan kerana hujan sudah turun mencurah-curah kucing dan anjing.

[+ gambar-gambar besar di fotolumayan ]

Beatiful orchids I snapped yesterday.

Alahai.

  1. December 1, 2010 at 12:10 am

    Wohh nak pi mana tu en_me? Renew passport tu.. Hehe. Selalu ke datang Putrajaya? Kalau ye, inform la ye.. Bleh santai-santai minum-minum ke.. Dekat dah tu dengan tempat saye tinggal.

  2. December 1, 2010 at 12:32 am

    dalam hati ada bunga

  3. DrSinga
    December 1, 2010 at 6:25 am

    cantik tu…..

    kalau tak ada tong sampah..botol kuning ?baja dan botol minyak motor laaagi cun…🙂

  4. irfanvsirhas
    December 1, 2010 at 8:46 am

    klu dah ke kuala lumpur..mari la melawat kawan2 di sini….hehehehe…

  5. December 1, 2010 at 9:31 am

    saya suka bunga tapi tak pandai jaga bunga.

  6. December 1, 2010 at 9:40 am

    Salam en_me,

    Saya suka bunga…🙂

  7. December 1, 2010 at 10:32 am

    tatau plk ade taman oked

  8. December 1, 2010 at 11:32 am

    naik solero shot tak kat genting?🙂

  9. December 1, 2010 at 1:39 pm

    maakkk.. cantik nya bunga2 itu..

  10. December 1, 2010 at 2:38 pm

    indahnya…..

    gambar atas tu superb la en me..😀

  11. December 1, 2010 at 3:10 pm

    cantik gambar tu en me. Langit kelihatan berat nak ujan gitu.

  12. December 1, 2010 at 4:46 pm

    cantiknya bunga orkid.tetiba teringat pondok orkid mak me kat kampung ..hidup ker mati sebab tuan dia tengah berpoya2 di penang..hhehehe

  13. December 1, 2010 at 4:58 pm

    mak kite dulu giler orkid
    skrg tidak lagi

  14. December 1, 2010 at 5:18 pm

    gile bunga ok kan, jgn gila bini orang..harhar

  15. December 1, 2010 at 5:42 pm

    Pandai en_me ambil gambar. Orkid2 tu nampak hidup dan cantik. Tapi kalau pergi sana tak semuanya cantik huhuhu

  16. December 1, 2010 at 5:55 pm

    Macam nak pergi kat taman orkid ni jer owh….
    Bleh la masukkan dalam list tempat-tempat menarik KL ni.

  17. December 1, 2010 at 8:03 pm

    like orkid …. tp x pernah lg sampai sini …. huhuhu

  18. December 1, 2010 at 8:50 pm

    bunga tu canteks tapi saya lebih suka awan tuuu!😀

  19. December 1, 2010 at 9:34 pm

    nak pergi taman orkid lah jap lagi..

  20. nza
    December 2, 2010 at 6:25 am

    seronok tu jln2 cuti2 msia…

  21. December 2, 2010 at 9:34 am

    mase kat jb dlu,saye sempat tgk pameran orked kat danga bay…mmg cantek2=)

  22. December 2, 2010 at 11:39 am

    tak pernah sampai sini lagi.walaupun ic no.14.

  23. December 2, 2010 at 2:31 pm

    bunga orkid = bunga vip

  24. December 2, 2010 at 9:52 pm

    Mak saya suka bunga orkid..

  25. December 3, 2010 at 12:27 am

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    Salam kunjungan salam ziarah…. bunga orkid lahhhh…. ohhhh bunga ni kira bunga mahal beb ade orked yang penjagaannya susah…. ade yang susah nak hidup… kozzz my mum minat sesangat ngan tanaman orked…bila ko citer pasal orked tu yang ingat my mum kat kampung.

    tapi aku minat kat nyanyian Datin Orked Abdullah lagu “penawar rindu” ….

  26. December 3, 2010 at 9:57 pm

    Kak Azie suka yang PURPLE tuh…

  27. December 3, 2010 at 10:18 pm

    salam en_me…
    teruja betul sya tgk gambar orkid yg cantik tu….😉

  28. December 4, 2010 at 1:47 pm

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    dah macam macam colour plak orkid ni yeee…. bila kemajuan pertanian orked ni di hitbretkan… pas tu bubuh plak nama Orked hitbret Datin sri en me…. bolehhh takkk

    kalau kat hutan namanya anggerik … kata mak aku ianya hanya akan kembang bunganya pada malam hari sahaja… baunya semerbak bila malam

  29. December 5, 2010 at 4:32 am

    bz sungguh en me cuti2 kl ni. x sempat nak reply komen yea..

    enjoy!!!

  30. December 5, 2010 at 10:17 pm

    geram tengok orkid2 itewww.

  31. December 9, 2010 at 5:20 pm

    sangat cantiknya! orkid di rumah dah banyak yg tak berbunga~

  32. October 17, 2011 at 3:49 pm

    sukanyaaaaa

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s