Berpetualang ke Batam

March 25, 2011 5 comments


on Jembatan Balerang, Batam

Pengembaraan me ke Batam pada 11 – 12 Mac 2011 yg baru lepas. Dan pengembaraan yg pertama me ke Indonesia.

Dah lama me tak update blog ‘memang lumayan six’ ini kan.

To view the slideshow, pls visit this:
Advertisements
Categories: Travel

penutup segala entri

December 10, 2010 89 comments

at Kuala Lumpur International Motor Show last night, alone..

Me tipu. Sebenarnya inilah entri me yg terakhir dalam blog ‘memang lumayan’ untuk tahun ini. Bukan sebab komen entri sebelum ini sudah cecah sehatus. *Ketawa.

Teruja nak tengok fairlady di pameran amoi nampak pusat kereta di pwtc semalam.  Gambar-gambar lain sedang di muatnaik di fotolumayan. [+ flickr ]

Alahai.

Not a Virtual Cake

December 6, 2010 103 comments

this is my last entry of the year

[+ zoom out in fotolumayan ]

Semalam harijadi me. Terimakasih pada seorang rakan siber yg itu.

Dan ini adalah entri terakhir me untuk tahun ini. Jumpa kengkawan di tahun hadapan ya. InsyaAllah.

Alahai.

Categories: birthday, Canon EOS 40D, Johor

Taman Orkid Kuala Lumpur

December 1, 2010 32 comments

Orchids are a Malaysian favourite, with both commercial gardeners and hobbyists. This garden attracts flower-lovers from all over the world.

Semalam (selasa), tiada kemana-mana sangat. Sebab penat seharian di banjaran genting itu.

Tapi sempat lagi me perbaharui paspot antarabangsa di putrajaya.

Dan tengahari sudah tiba di taman orkid kuala lumpur. Tapi cadangan hendak ke taman bunga raya, serta taman kancil dan rusa terpaksa dibatalkan kerana hujan sudah turun mencurah-curah kucing dan anjing.

[+ gambar-gambar besar di fotolumayan ]

Beatiful orchids I snapped yesterday.

Alahai.

raja masai menyambut tetamu

November 30, 2010 22 comments

Yaasir and me at London Cafe’s bus, yesterday.

Me masih cuti-cuti kuala lumpur ya kengkawan. Sebenarnya me sedang sibuk melayan kaum kerabat mQ dari rumah panjang. Sempena cuti sekolah yg panjang gitu.

Semalam (ahad), me sudah bawa mereka ke sungai duit (baca ‘sungei wang’) dan low yatt. Dan hari ini (isnin) me panjat gunung yg sejuk. Genting highlands sudah.

Ya, genting highlands bukanlah terletak di kuala lumpur. Dan bukan juga dalam jajahan negeri selangor. *Senyum.

[+ gambar2 lain sudah ada di fotolumayan ]

Alahai.

Ini Dia 5 Negara Terfavorit Wisatawan

November 29, 2010 21 comments

On 1 January 1982, the clock tower (of the Sultan Abdul Samad Building) became the venue for another historic event when the time between Peninsular Malaysia, Sabah, Sarawak and Singapore were standardized.

Tajuk me ambil di sini.

Sebenarnya me sedang cuti-cuti kuala lumpur.

Letak satu gambar dulu.

[+ gambar2 lain sudah ada di fotolumayan ]

Alahai.

Souvenirs from Melbourne

November 28, 2010 17 comments

Handmade boomerang from Down Under.

Dulu me pernah buat pertandingan (baca ‘contest’) untuk bagi hadiah cenderamata buat kengkawan. Tapi me dah serik – me bukan ‘ulat nangka jatuh kebatu’.

Kelmarin semasa me berada di melbourne, adalah dua tiga kengkawan yg gedik-gedik bilang nak cenderamata. Jadi, tanpa prejudis inilah status setakat ini.

  1. Abg marimerepek – “nak souvenir!!” Sudah.
  2. Cik Emymilia – “selamat bercuti ya enchek….oley2 jgn dilupa…..” Sudah.
  3. Cikgu Dinasaldi – “ooohh, gitu rupanya enchek check bra..kehkehkeh..keh..” Sudah.
  4. Dr Singa – “vah vah vahhh… pinjam topi!!!” Sudah (agaknya).
  5. Cik Masy Masy – “ape2 pun, subinier dilupa jgn. hahahahhah” Sudah (pasti).
  6. Cik Lyndawawa – “wah…enchek ngah melancong ya?? ole2 untuk saya ok….=)” Sedang. Sudah.
  7. Abg Boomerang – “selamat kembali….boomerang saya jangan loooopa” Belum. Sedang.  Sudah.

Terimakasih diatas ingatan kengkawan semua lah. Tanpa kengkawan yg best-best itu, siapalah me yg ini kan. Dan, permintaan cenderamata telahpun ditutup sejak me pulang ke tanahair.  *Senyum.

Alahai.