Archive

Archive for March, 2007

Nama Yaasir

March 23, 2007 Comments off


Minggu lepas, kami balik kampong rumah ayahnda bawak sekali si Yaasir tuh.. Yaasir nampak ok, tak meragam..

Sume org tanye nama Yaasir, me ckp,

“Y-A-A-S-I-R, yaasir!”

“Yaasir je ke? Takde Muhammad? Takde Ahmad?”

Me ckp,

“Iye, Yaasir je, biar pendek, ada makna, senang sebut, senang diingat.”

Atuk saje je ckp,

“Aha, mcm Yasir Arafat, nanti jadi presiden!”

Advertisements
Categories: Family

Newborn Baby

March 14, 2007 Comments off

it weighs 2.99kg

Sepatutnya due date mQ hari Jumaat nih, tapi dah buat appointment dengan doktor nak operate esok. Tapi tengahari tadi, mQ dah mula sakit sebab contraction. Disebabkan me masih keje outstation kat KL, mQ pergi hospital bawak kereta sorang2. mQ call me suruh balik masa tuh jugak. Bukannya dekat KL ke JB, kurang2 ambik masa 5 jam. Tapi sebab me bawak cikputih dan boleh bawak laju, mungkin boleh sampai 3 setengah jam agaknya.

Betullah, pukul 3.20ptg, me dah sampai female ward kat tingkat 3. Tapi mQ masih kat dalam operation room. Nurse cakap boleh tengok baby dulu, boleh azankan dulu. Me pun pergi ambik baby kat dalam tempat pemanas bayi tuh dan teruskan qamatkan.

Me dah namakan bayi tuh – Yaasir ياسير, maksudnya yang mudah, yang senang. Amin.

Categories: Family