Archive

Archive for December, 2005

Celcom 3G Experience

December 30, 2005 Comments off

Pagi tadi, setengah hari me try connect laptop (Acer Aspire 1691) to internet via nokia 6630 yg ada Celcom 3G pakai kabel kemudian guna bluetooth. Akhirnya setelah bermacam2 setting me cuba, berjaya juga me mendapatkan connection tersebut.

Me guna Celcom Xpax 3G (RM48) dan airtime RM15. Penggunaan internet percuma selama 2 bulan. Me try kat ofis (Jln Tun Razak) nampak ok. On d way to JB, me try jugak dlm bas. Kat sg besi, signal dia pun ok sampai kat Seremban me ngantuk dan tido kejap.
Balik rumah kat PG, signal dia pun ok dan me tgh menaip nih guna Celcom 3G dan Nokia 6630… The speed? U might askbetter than dial-up (about 115kpbs) …
Jumlah keseluruhan utk memulakan 3G: RM1,156
[Handphone Nokia 6630: RM1,050,
Prabayar XPax 3G : RM 48,
Antivirus: RM30,
Upah kredit kad: RM28]

Advertisements
Categories: technology

Nokia 6630 Experience

December 30, 2005 Comments off

Me beli handphone baru, Nokia 6630 (RM-). Handphone lama, Nokia 6600 me hadiah kat mQ. Tujuan utama me beli Nokia 6630 sbb nak try 3G internet je. Kat ofis, ada 2 org rakan sekerja pakai Nokia 6680 (RM-) yg ada kamera depan belakang. Tapi sbb me cuma nak pakai internet je, jadi me beli Nokia 6630.

Categories: technology

giant food court

December 27, 2005 Comments off

there are many choices of sweets

Smlm pegi Giant… lepas shopping, pegi kat food court nak makan tengahari… Mula2 problem nak cari meja makan…

Lepas tuh, sudu habis, pekedai tuh kasik sudu plastik lagi… Gitulah haru biru kat food court Giant P..

Categories: Food

Juliana Banos and JJJ7

December 16, 2005 Comments off

[+ jjj for jutawan jawa johor and the nostalgic news ]

Naik FERRARI RM1.2J ke majlis akad nikah
Harian Metro, Jumaat, 16hb Disember 2005E
disi Selatan : Oleh Ibrahim Isa
JOHOR BAHRU: Penyanyi dan pelakon, Juliana Banos bersama bakal suaminya, Mokhtar Ahmad, 32, diarak menaiki Ferrari 360 Spider berharga RM1.2 juta dengan diiringi 13 kereta mewah lain untuk ke majlis akad nikah di Masjid Sultan Abu Bakar, di sini, pagi ini.

[+ jjj for jutawan jawa johor and the nostalgic news ]

Juliana, 25, dan Mokhtar, Pengarah Urusan Mutiara Motor Sdn Bhd, akan berkonvoi dari rumah pengantin lelaki di Kampung Melayu Majidee, sejauh kira-kira lapan kilometer untuk diijabkabulkan di situ, kira-kira jam 10 pagi.
Bapa Mokhtar, Ahmad Kemin, berkata beliau amat gembira dan bersyukur dengan perkahwinan anak sulungnya itu dan kebetulan, beliau baru membeli Ferrari 360 merah yang menggunakan nombor pendaftaran JJJ7.

[+ jjj for jutawan jawa johor and the nostalgic news ]

Categories: Ho Hum

Bas Penuh dan Sorang Makcik

December 12, 2005 Comments off

make sure your children are comfortable and safe

Tadi mlm, masa on d way to KL, me dok lah kat seat belakang (2nd last)… Adalah sorang makcik cun jugak, dgn 4 org anak2 yg masih kecil… Dia beli 3 tiket je, so 2 seat dia kongsi 3 org, dan 1 seat kat blkg utk 2 anak dia… kesian seh… mana laki dia ha?
Dan me pulak basah kuyup sbb bas bocor masa ujan tuh… hisss

Categories: Travel

Traffic Light Is Out

December 11, 2005 Comments off

different junction

Minggu lepas, traffic light kat depan rumah x berfungsi… Smlm, me tengok lepas dia org baiki, lampu trafik tuh bertukar sequence, x mcm selalu… Tapi, sejak tengahari tadi me tengok lampu tuh menyala merah je dr kesemua arah! Hmmm, mintak2 la jgn ada eksiden kat situ…
Smlm jugak, kat rumah me blackout 3 kali, sekali kul 2.30pagi, kemudian kul 11.00 pagi, kemudian kul 7 mlm… apalah yg TNB buat ek? me tanya…

Categories: property

unthankful maid

December 10, 2005 Comments off

Selama ni mQ mmg komplen memanjang je pasal bibik yg baru 6 bulan bekerja… Problem pasal miscommunication biasalah semenjak bibik baru nih tinggal dgn kita…

Tapi yg me boring dan ‘angin’ sangat ialah smlm dia dah buang punye kasut boot! Bukan me punye je, semua ahli keluarga punye… bibik goblok kot…

So, pagi tadi, me antar dia pulang ke ejen tuh… walaupun dia selalu mintak maaf, nampaknya dia tuh x hormat majikan… Kenalah kami sekeluarga tunggu 2-3 minggu utk bibik yg baru lagi…

Bibik yg sebelum nih ok je, sampai 4 tahun keje dgn kita org…

Categories: Family