Archive

Archive for October, 2005

Jutawan Jawa Johor lagi

October 29, 2005 Comments off

baru kejap tadi, me search kat internet – jutawan jawa johor … dan jumpa site paper The Star pasal me punye press conference … he he >> sila klik [the link is dead now, sorry, but me put the original scanned image below]

dan juga forum pasal cite dan kutuk me >> sila klik (kalau ada lagi laa..)

(insert jjj caption)

post note: some names are deleted for safety reason – tau takper..

Advertisements
Categories: myself

scooter by train

October 28, 2005 Comments off

Smlm ptg lepas berbuka, me pg KTM, tanya budak kaunter tuh pasal nak hantar motor balik JB. Budak tuh kata kaunter dah tutup, lagipun KTM tak terima penghantaran sbb dah raya! Me frust laa…
Pagi tadi, me pegi pos laju Jln Sambathan, kerani kaunter tuh ckp boleh terima penghantaran motor, dgn bayaran RM150 sampai PG tapi tak jamin boleh sampai sebelum raya, tetapi kena buang minyak motor! Aparaa… lepas tuh, dia ckp takde insuran, lebih baik tanggalkan side mirror dan plat nombor lagi… Me geram laa…
Me cuba nasib lagi pegi KTM, tanya kaunter, dia kata boleh… bayaran RM86 termasuk upah bungkus… oklaa me kata sbb dah jimat RM50.. dia ckp kena ambik hari Ahad atau Isnin sblm tengahari sbb nak raya…

Categories: transport

Jutawan Jawa Johor

October 15, 2005 Comments off

Baru hari Isnin yang lepas, me cuti pasal beli nombor JJH kat JPJ johor. Pagi ni me pegi JPJ Johor lagi, amik cuti satu hari, sbb kena register kete. Sampai kat JPJ me tengok punyelah ramai org Q up! Rupa-rupanya dia org nak beli nombor JJJ, termasuklah sorang cikgu yg berbaris depan me. So, me tukar lah nombor plat kete me dari JJH ke JJJ.
Kul 11.30, ada press man interview me , tanya macam2. Me pun kelentong laa. Harap2, esok keluarlah lagi muka me kat paper. Glamour ek! [+ actual news ]
Sbb terlampau ramai org, makcik kat kaunter tuh suruh dtg Isnin nanti! Alamak, kena cuti lagi! Tapi makcik tuh kata, dia cuba tolong dan petang tadi me dpt ambik geran dan roadtax baru me .

Categories: transport

Habis Baca Buku

October 13, 2005 Comments off


Smlm ptg, me habiskan membaca buku ‘The Dig Tree’, kisah pasal penjelajahan benua Australia pada tahun 1860 oleh Mr. Burke dan Wills.

Categories: books

new bike

October 11, 2005 Comments off

Hari ini cuti. Pagi2 lagi me bayar insuran motor lama (JBB). Lepas tuh beli tiket bas. Lepas tuh pg Maybank, mohon buku cek baru dan kemudahan phone banking. Singgah kat pejabat pos, perbaharui cukai jalan motor lama. Kul 10 pagi, pegi JPJ Taman Daya, tukar geran motor lama. Sambil tunggu, me mohon nombor baru (JJH).
Tengahari, me bayar deposit motor baru (Yamaha 125ZR special edition 46, RM cash) kat New Chen Motor. Lepas bayar deposit RM, baru me check harga motor yg sama kat KL. Rasanya ne dah kena tipu sbb harga hutang dgn harga cash x sama! Petang tu jugak, me cancel tempahan motor tuh. Mungkin me beli kat KL pulak, tapi masalahnya me dah beli nombor baru! Mungkin jugak me bayar cash aje… chesss!

Categories: transport

furniture

October 10, 2005 Comments off

kitchen cabinet at show house

Pasal perabot lagi, me bgaduh dgn mQ me. Me lebih suka beli perabot kat Courts Mammoth sbb 1 tempat je. mQ lebih suka window shopping kat kedai2 cina. Dia kata lebih murah, tapi dia tahu ke sape yg bayar? Kat Courts Mammoth, semua barang ada, cuma order, dan dia org hantar. Nak yg murah pun ada, kena tengok jenis laa. Nak pegi kedai2 cina tuh mana ada masa? Me pk2, mungkin x bole masuk rumah baru sebelum raya kot…

Categories: property

Rumahku Hampir Siap

October 4, 2005 Comments off

Last weekend, me pegi check rumah baru. Kontraktor KC dah siap buat renovation. Grill pun dah pasang, bayar cheque. Wiring pun dah siap, cuma kena upah pasang lampu dan kipas. Cat sepatutnya dah lama siap, tapi sbb last week terkunci pintu depan, so kena postpone la mengecat tuh. Aircon pun dah suruh org pasangkan dr rumah lama ke rumah baru.

Categories: property