Home > Canon EOS 40D, Melbourne, Travel > is Qantas the safest airline

is Qantas the safest airline

The first time I probably heard of Qantas was in 1988 when I saw the scene from Rainman. Raymond (Dustin Hoffman) is scared of going on an airplane, and tells his brother (Tom Cruise) that the safest airline is Qantas. It has never crashed before.

Hampir dua purnama me berada di kota melbourne. Banyak tempat wisatawan me bepergian sudah.  Cuma dua tempat lagi (the Grampians dan Ballarat) yg me simpan untuk kunjungan akan datang. InsyaAllah.

Minggu lepas gatal rasanya nak ke sydney. Nak tempah tiket dan rumah penginapan melalui internet seperti malas rasanya sebab kena guna kad kredit. Sampai pergi jumpa ejen pelancongan bangsa tionghua, tapi kebanyakan hotel habis ditempah untuk minggu lepas.

Jadi dipendekkan cerita, me belasah tempah tiket penerbangan Qantas guna internet juga. Bukannya tiada syarikat penerbangan tambang murah seperti jetstar airways dan virgin blue airlines, tapi harga diwaktu hujung minggu lebih kurang sama. Manakala hotel me tempah yg jenis belakang bungkus (baca ‘backpackers hostel’) yg murahan saja.

Mungkin masa kengkawan baca blog me yg ini, me sudah terbang ke sydney. Doakan me selamat sampai di sana. Di sana.

Alahai.

  1. November 13, 2010 at 12:32 am

    selamat berpoya2…ehh…berjalan2🙂

  2. November 13, 2010 at 1:20 am

    ok qantas tu. moga selamat sampai.

  3. DrSinga
    November 13, 2010 at 6:13 am

    alahai….
    bestnya…
    *nada jeles*

    bye me…..

  4. November 13, 2010 at 8:00 am

    Selamat datang ke Syedney Opera House’s

  5. November 13, 2010 at 10:32 am

    o dah sampai sydney ke. moga selamat semuanya. selamat berwisatawan (kosa kata baru dr en me nih..)

    so 2 hari ke kat sana atau lebih? enjoy!!!!

  6. akak
    November 13, 2010 at 10:46 am

    en me…
    akak lagi jelezzzzzzzz….
    (nak menunjukkan gaya jelezzzz melebihi doktor singa..)

  7. November 13, 2010 at 1:12 pm

    salam lama tak ziarah ni…. maaf agak kesibukan tahap melampau sejak -sejak ni….
    woooooo ko ni asyik terbang kesana kemari…. dahsyat tuuuuu… banyak jalan jauh pandangan….

    selamat sampai ke sydney ye…… wooooo best kat sana agaknye yeeee

  8. November 13, 2010 at 1:14 pm

    kapal flight tu cap kangaroo …. wooo cap kangarooo…. selalu aku naik cap air asia tak best…. ni mesti best naik flight guna cap kangarooo…

    berapa kali dahhhh sebut kangaroooo aku ni..

  9. November 13, 2010 at 1:52 pm

    nak berjalan-jalan juga hari ni
    ke syd…. oooppss… puchong!
    miahaha

  10. November 13, 2010 at 2:00 pm

    semoga en_me selamat sampai ke sydney, amin!
    x boleh tahan la sakit perut gelak pasal “hotel belakang bungkus” tu, kahkahkahkahkahkah!

  11. November 13, 2010 at 3:04 pm

    semua airplanes ade risiko kan? tak kira jenama ape pun….

  12. zie
    November 13, 2010 at 8:03 pm

    tempat wisatawan tu ape? x pernah dgr..

  13. catyelia
    November 13, 2010 at 11:44 pm

    Semoga selamat semua2nyee…Aminn

  14. November 14, 2010 at 12:16 am

    selamat pergi, selamat amek gambar banyak2, selamat berjalan sakan, selamat pulang.

  15. November 14, 2010 at 8:39 am

    seronoknya berjalan2..bilalah nak jln2 bahagian lain kat Oz ni..
    moga selamat..

  16. schoepentoeter
    November 14, 2010 at 2:42 pm

    ishh.. jeles sungguh… :>
    nanti update ole2 dari Sydney pulak🙂

  17. November 14, 2010 at 7:52 pm

    wah.. bestnya. berjalan2 agi tu.. slamat smpai yer incek me..

  18. November 14, 2010 at 8:32 pm

    tumpangggg jelesss juga!
    selamat makan angin…jgn lupa bawak minyak angin!

  19. November 14, 2010 at 9:48 pm

    seronoknya en_me ke sydney…
    jauh perjalanan, luas pemandangan…😉

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s