Home > photography > Nabil Peluk IRMA di TV Popular

Nabil Peluk IRMA di TV Popular

I like her, being a chinese, hugged Misbun, a malay, out of joy, as true malaysians [+ bigger image at albumme ]
johor bahru city council indoor stadium

Lupakan pasal nabil peluk irma di majlis anugerah bintang popular berita harian 2008. Gasaklah kan.

Lupakan pasal lee chong wei melompat dan memeluk misbun di kejohanan badminton baru-baru ini.

Semalam (ahad) me sudah terjah ke stadium tertutup bandaraya johor bahru. Menonton secara langsung perlawanan akhir badminton master yonex-sunrise. Me tiba jam 2 petang, sempat tengok perlawanan beregu campuran (denmark vs india), kemudian perempuan singles (malaysia vs jerman). Tapi tidak sempat habiskan menonton perlawanan beregu lelaki (korea selatan vs denmark). Sebab me dah penat.

Tapi tidak me sangka, buah cempedak dah jadi nangka. Bila pemain nombor satu negara, wong mei choo memenangi perlawanannya, amoi itu dengan tenang menghampiri jurulatih negara juga, misbun sidek. Dipeluknya jurulatih itu sambil menitiskan airmata. Terharu juga kan.

Nota: me tidak meletakkan sebarang pangkat seperti ‘datuk’ atau ‘haji’ atau ‘bin’ atau ‘binti’ untuk meringkaskan entri ini. Tiada unsur-unsur politik yg keterlaluan. Boleh kan.

Alahai.

Categories: photography
  1. December 8, 2009 at 12:50 am

    seronok misbun😉

    • December 8, 2009 at 2:11 am

      sonokk kannns.. ekeke

  2. December 8, 2009 at 12:50 am

    me .. selalu tindakan sebegitu di luar kawalanka?

    kita tak jangka! Spontan!

    nite en me!

    • December 8, 2009 at 2:12 am

      nite akak tedi tewww.. ahaks

  3. December 8, 2009 at 1:37 am

    ouucchhhsss!!! kesian pak aji..kesian kita..~~

    • December 8, 2009 at 2:12 am

      siann kannns.. ehehe

  4. December 8, 2009 at 1:37 am

    mungkin si amoi tu tak tahu batasan dlm islam
    dan si muslim itu sepatutnya………..tepuk dada tanya iman~

    • December 8, 2009 at 2:12 am

      tanya dada jerrr..

  5. December 8, 2009 at 1:50 am

    hurm.skang ni mcm deOrg da xkesah peluk2 ni.mungkin sbb terlalu gembira kOt.smpai x seda peluk sape2 pOn.

    • December 8, 2009 at 2:13 am

      pelookk jerr.. jangan takk pelookk.. vollee kannns

  6. December 8, 2009 at 6:12 am

    dah datang…
    sambut jer lah…

    • December 8, 2009 at 6:26 am

      takkan nak tepis, leh terbongkangg amoiii tewww.. rugi kannns.. ekeke

  7. tintaHati
    December 8, 2009 at 8:06 am

    peluk bantal lagi best…hehehe

    • December 8, 2009 at 8:11 am

      tapi bantall takdok feelingg maaaa.. aiyooo

  8. rya
    December 8, 2009 at 8:09 am

    bestla peluk peluk.. ehehe

    • December 8, 2009 at 8:12 am

      jomm pelok pelok.. ahaha

  9. December 8, 2009 at 8:12 am

    tapi kita kena ada batasannya. mungkin sudah biasa begitu…… apa pun tak comellah ….

    • December 8, 2009 at 8:13 am

      tak chomeyyy kaanns.. uhuhu

  10. December 8, 2009 at 8:32 am

    hehehe~
    famous jap
    tapi maybe dalam sukan dah biasa kot~
    bebudak sekolah pun ada yg selamba camtu~

    • December 8, 2009 at 8:43 am

      jomm kiterr bersukannns.. ekeke

  11. December 8, 2009 at 8:45 am

    Peluk-memeluk ni mmg best. Lagi best peluk masa hari hujan. Sejuk je….tetiba jadi panas membara.
    (Boleh Akak komen yg tak berapa 18 SX cenggini, en_me. Agak2 Akak disumbat masuk ISA atau lokap tak?). Ahakkksssss……..

    Jap nooooo, nak cari bantal peluk Akak….nak peluk!!!! Lalalalala…
    😉

    • December 8, 2009 at 8:45 am

      tak dapek me nak menolong akak tewww.. ammaahh

  12. December 8, 2009 at 9:10 am

    peluk ajerr laa labu…hihihihii

    • December 8, 2009 at 9:15 am

      biarkan biarkannn.. ahaha

  13. December 8, 2009 at 9:41 am

    rezeki misbun…😀

    • December 8, 2009 at 9:48 am

      rejeki kiter biler fulakkks.. wakaka

  14. December 8, 2009 at 9:46 am

    dia peluk mungkin terharu dan happy sgt kot..hihi

    • December 8, 2009 at 9:48 am

      ker happy sakann sebab dapat pelookk ghitewww.. ihiks

  15. December 8, 2009 at 9:46 am

    ha ha ha..isteri misbun tk jeles ke?
    kalu akk jeles tau…langsung tkde semangat kesukanan kan..kan..kan

    • December 8, 2009 at 9:49 am

      don jeles jeles one uoolssss.. ekeke

  16. December 8, 2009 at 9:56 am

    kalau peluk secara virtual boleh tak? lalalalaa

    • December 8, 2009 at 9:57 am

      volleee sajerrr .. ammvoiii maksu tewww

  17. December 8, 2009 at 10:00 am

    dulu² 1st lady peluk chong wei? juga 1malaysia… eheheh

    • December 8, 2009 at 10:02 am

      ahaha.. tak tau larrr fulakkks

  18. aTiQah
    December 8, 2009 at 10:03 am

    uwahh. lepas ni tn aji masuk BiPOP lah pulak.😛

    • December 8, 2009 at 10:08 am

      dah lamer tak bacer URTV yg ader mama juwie (atau nama penuhnya Haji Abdul Jalil Salleh) tewww.. auwww kowserr uuu

  19. December 8, 2009 at 10:17 am

    dia menghargai jasa misbun tu jgn buat spekulasi hahahaha

    • December 8, 2009 at 10:18 am

      nabill ponnn.. ahaha

  20. December 8, 2009 at 10:35 am

    2 peluk tanda puas ati.. dan dihargai… or something2 yg gembira….
    cewahhh.. cikpingu agak terrer la plk…..kah3

    • December 8, 2009 at 10:40 am

      tererrnyerr..

  21. December 8, 2009 at 10:38 am

    mesti PAK BUN tergamam……
    camana perasaan PakBUN masatu erk…
    tak disangka secara spontan
    bukan salah dia…..kan:-)

    • December 8, 2009 at 10:44 am

      kaaaaanns..

  22. December 8, 2009 at 10:56 am

    budaya peluk memeluk dah jadi trend biasa masa kini terutamanya dikalangan artis.

    • December 8, 2009 at 11:10 am

      leh fofulerr tewww..

  23. irfat
    December 8, 2009 at 11:00 am

    nak jadi coach badminton jugak!..hihi

    • December 8, 2009 at 11:11 am

      ko raser kalo LIN DAN jadik coach, amoii teww pelokkk takkk.. ekeke

      • December 9, 2009 at 10:26 am

        no kumen..hik3..

      • December 9, 2009 at 10:31 am

        oke bro.. cooll

  24. December 8, 2009 at 11:00 am

    itulah namanye semangat 1Malaysia

    • December 8, 2009 at 11:49 am

      semangattnyerrr.. ehehe

  25. DrSinga
    December 8, 2009 at 11:08 am

    ter……….

    • December 8, 2009 at 11:14 am

      “I hugged you unconsciously and unintentionally” .. voleee ghiteww doc.. ehehe

  26. December 8, 2009 at 11:28 am

    jgn AMRI dah la hihii

    • December 8, 2009 at 11:32 am

      amri ghitewww .. hmmm

  27. December 8, 2009 at 11:49 am

    amboii..tajuk.

    • December 8, 2009 at 11:52 am

      manerr aderr.. ihiks

  28. December 8, 2009 at 1:05 pm

    kena bagitau kat amoi tu.. lenkali jangan peluk mcm tu.. kena salam cium tangan baru afdal…

    • December 8, 2009 at 1:12 pm

      kaloo taakks? ehehe..

  29. December 8, 2009 at 2:16 pm

    tentu masam ngan peluh.yark!

    • December 8, 2009 at 2:22 pm

      ko nih macam tak penah pelok orang berpeloohh jakk.. ahaks

  30. sebaliktabir
    December 8, 2009 at 2:37 pm

    ala….ala….ter” tu…. kalau tewas dia buat apa en_me?

    • December 8, 2009 at 2:46 pm

      manerlar me tahu.. terbongkangg agaknyerr.. uhuhu

  31. zareda
    December 8, 2009 at 2:55 pm

    yg untung lelaki jua.. tak gitu en me…

    • December 8, 2009 at 2:57 pm

      jap, me check buku account bank me.. ekeke

  32. ain
    December 8, 2009 at 3:01 pm

    happy sakan la tu..sebab tu terpeluk misbun!!hehe

    • December 8, 2009 at 3:02 pm

      sakannns..

  33. December 8, 2009 at 3:12 pm

    ::: yeaahhh semangat 1 malaysia! [hehehe]..

    • December 8, 2009 at 3:22 pm

      semangat larr tewww.. ehehe

      • December 8, 2009 at 3:50 pm

        ::: [huhu] salam maal hijrah 1431 buat bro juga..

      • December 8, 2009 at 3:54 pm

        salam maal hijrah juger .. sekali lagikks..

  34. December 8, 2009 at 4:28 pm

    sapa yang tak suka peluk kan en_me. haha!

    • December 8, 2009 at 4:33 pm

      aderr bro.. ekeke

  35. December 8, 2009 at 5:50 pm

    hihihi…..terpeluk kut.

    • December 8, 2009 at 6:05 pm

      takkan sengajerr kannns.. ihihi jugerr

  36. December 8, 2009 at 7:07 pm

    oppppsss sorry tak sengaja…

    • December 8, 2009 at 7:13 pm

      ek eleh akak yatie tewww..

  37. December 8, 2009 at 8:53 pm

    org tgh bercinta gitu laa gamaknya. apa nak di kata

    • December 8, 2009 at 9:17 pm

      saper berchenta? ahaha..

  38. dakchomey
    December 8, 2009 at 9:24 pm

    en_me…maybe ble da terlampau hepi sumenya luar dari kawalan..

    • December 8, 2009 at 9:48 pm

      control beb .. controlll.. ehehe

  39. December 8, 2009 at 9:29 pm

    salam..terrrrr…..ahahhaha….di maafkan la kot…….sebab yg peluk nya bukan melayu….cam artis tu yg melayu dan tahu tata susila dan agama still terrrrrrrrrrrrr…ummmm

    • December 8, 2009 at 9:49 pm

      terrrsengaja ghitewww.. uhuhu

  40. December 8, 2009 at 9:36 pm

    Tak sengaja kot.

    • December 8, 2009 at 9:56 pm

      harap2 ghitewww.. ohoho

  41. December 8, 2009 at 9:37 pm

    Tajuk lain, gambar lain …

    • December 8, 2009 at 9:49 pm

      saper kater lainnns.. kan ader adegan pelok memelokk tewww.. nak letak gambo nabil & irma dah basi larr fulakkk.. veryy derr

  42. December 8, 2009 at 9:43 pm

    hehe. no komen. Benda dah jadi..apapun, tahniah untuk bergu wanita, mew cho dan chong wei..

    • December 8, 2009 at 9:50 pm

      tahniahh jerr.. ehehe

  43. December 8, 2009 at 10:37 pm

    tapi 1000X malang, dlcw tak dpt sertai kejohanan sukan sea @ laos atas faktor kecederaan…

    • December 9, 2009 at 3:34 am

      malang ghitewww..

  44. December 8, 2009 at 11:46 pm

    PAK WE Amoi tu tak dtg punca segalanya insiden itu terjadi

    • December 9, 2009 at 3:34 am

      amoi teww ader pakwe kerr.. ahaha

  45. December 9, 2009 at 12:05 am

    suspens!
    ingt nabil wat adegan lagi
    haha ;p

    • December 9, 2009 at 3:35 am

      adegan aper.. ammvoiii akak lizi tewww.. ahaha

  46. December 9, 2009 at 12:05 am

    ‘Ekonomi tak affected..’= nabil cakap gitewwww..
    Amoi or Misbun=?

    • December 9, 2009 at 3:38 am

      nabil memang lawak.. ahaha

  47. Solehah
    December 9, 2009 at 12:06 am

    owh..dia anggap mcm ayah tu..

    • December 9, 2009 at 3:39 am

      weiii, tengok bontot samer itamm takkks.. ahaha

  48. cikgu naman
    December 9, 2009 at 12:09 am

    wah..tajuk selalu panas..hehe

    meow choo..eh..salah pulak..dia teruja la tu

    • December 9, 2009 at 3:39 am

      teruja kannnns.. aiyoyoo

  49. December 9, 2009 at 12:59 am

    : ohho besT BesT segaLa entri kat BLog me nie…sensasi ..Thanks singgaH BLog enciksani k…

    • December 9, 2009 at 3:40 am

      best katernyerr.. ehehe, thanx juger encik sani tewww

  50. December 9, 2009 at 2:35 am

    Salam en me

    alahai..
    anggap ajelah dia terpeluk tanpa sedar..
    wahahaha… (^__^)

    • December 9, 2009 at 3:44 am

      jom pelok pelok (tanpa sedar nih).. volleee kannns.. wakaka

  51. December 9, 2009 at 3:12 am

    ah’hak…

    kekadang dah over-joy atau over sadness.. mcm2 boleh berlaku, kanzz…

    psst: tapi kalaulah tetiba entah dari gunung mana, rimba mana, langit yg mana, datang lak amoi memeluk en_me, alahai agak2 en_me melatah mcm ek? hmm

    kalau maza.. huhuhu.. boleh kena sakit jantung maa..
    dan ada yg kena luku.. hehhehe

    • December 9, 2009 at 3:44 am

      sirih pulang ke ganggang tewww abang maza weiii.. ahaha

  52. Masy
    December 9, 2009 at 8:33 am

    ketat je muka misbun, mesti tak sangke minah tu nk peluk dia hehehe

    • December 9, 2009 at 8:35 am

      teringat orang yg disayang tewww.. ihiks

  53. December 9, 2009 at 8:50 am

    Perkara di luar kawalan. Kita pun tak akan jangka juga

    • December 9, 2009 at 8:55 am

      memang buah cempedak dah jadik nangka pokli kaaans.. ehehe

  54. December 9, 2009 at 9:01 am

    salam ziarah en_me.

    very nice blog tau!!!

    Aksi spontan tu saya kira, takkan misbun nak tolak dia plak kan….

    waktu ni mungkin mey choo terlupa yang dipeluk tu muslim man yg penuh dengan batas susila yg perlu di jaga….huhuhu….

    • December 9, 2009 at 9:05 am

      misbun kannns..

  55. December 9, 2009 at 12:12 pm

    alahai jugaklah…..

    • December 9, 2009 at 12:30 pm

      hai hai hai.. ihihi

  56. December 9, 2009 at 2:33 pm

    Atas dasar semangat kesukanan, kita lupakan lah hal peluk-peluk itu. Sudah menjadi kebiasaan dalam arena sukan. Apa yang penting, Misbun baliknya ke rumah buatlah sembahyang taubat. Mohon keampunan.

    • December 9, 2009 at 2:35 pm

      insaf kannns..

  57. December 9, 2009 at 2:58 pm

    selalunya dalam sukan mmg ade banyak aksi peluk meleluk tanda melepaskan tekanan yang baru sahaja dihadapi..

    bile kite berada di dalam gelangan… fikiran & fokus kite pada lawan.. bile habis… lawan xnk peluk he..23x

    • December 9, 2009 at 2:59 pm

      oke bro..

  58. December 9, 2009 at 3:32 pm

    peluk2 dlm af..dan biggest loser asia juga ade

    • December 9, 2009 at 3:43 pm

      ader kannns.. ehehe

  59. December 9, 2009 at 4:33 pm

    wow laju je dah dapt 120 komen ek

    • December 9, 2009 at 4:35 pm

      thanx to uuuoolsss.. tanper kawan2 yg best best ittewww, saperlarr me yg inih kannns.. ehehe

  60. December 9, 2009 at 5:10 pm

    auwwww… syok tuuuu… hehehhee mengongsi kegembiraan dgn cikgunya…. 🙂

    • December 9, 2009 at 5:27 pm

      syokklarr ko tengok.. kannns..

  61. December 9, 2009 at 5:16 pm

    It was a spontaneous reaction I suppose. With no intention to shock or to create speculation.

    A normal reaction towards winning….

    • December 9, 2009 at 5:29 pm

      camaner agaknya kalo amoi teww ikut stail lee chong weii tempohari – melompat dan memeluk coachnyerr.. is that consider spontaneous reaction I suppose? ekeke..

  62. December 9, 2009 at 8:29 pm

    Untung dia.
    kalah dipeluk
    menang apatah lagi..
    keterujaan melampau

    • December 9, 2009 at 8:31 pm

      terlampauu kanns.. ehehe

  63. December 9, 2009 at 9:07 pm

    happy sangat sampai terlupa batas-batas yang ada.. hmmm.. moga kita dijauhkan dari benda cam tu…

    • December 10, 2009 at 12:54 am

      akak lompat akak.. opocot.. ekeke

  64. Ekin
    December 10, 2009 at 1:59 am

    En_Me.. photo ni exclusive laa.. hmm “open sky” concept.. i thought just implement for information on the net.. hehe ini dah open arms.. huhuh very the open..

    • December 10, 2009 at 6:19 am

      veryy derr..

  65. pB
    December 10, 2009 at 8:38 am

    Salam

    orang dah peluk , tak kan nak tepis

    hik hik

    • December 10, 2009 at 8:58 am

      leh terbongkangg kanng.. ekeke, salamm jugerr

  66. December 10, 2009 at 10:28 am

    alahai…
    layan je laa kan

    • December 10, 2009 at 11:28 am

      layannns..

  67. December 10, 2009 at 10:53 am

    Salam En. Me…..

    Cakkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    Panjang cak kali nih…..kabare???

    • December 10, 2009 at 11:17 am

      salam wan itewww.. ihiks

  68. December 10, 2009 at 11:17 am

    nak peluk jugak!!!!!!

    re:…sg lembing memang cantik. datang la…aku bawak kau pergi sana.

    • December 10, 2009 at 11:19 am

      akak nak peluk saper tewww.. ammvoiii

  69. December 10, 2009 at 12:55 pm

    peluk bini lg baguz. lg dpt byk pahala…
    tulah untungnya dpt jadi jurulatih yg berjaya!!!

    • December 10, 2009 at 1:07 pm

      biniz tewww..

  70. December 10, 2009 at 4:40 pm

    kadang2 dah terhappy sgt en-me.. huhu.

    • December 10, 2009 at 4:53 pm

      yg pentingg hepi kannns..

  71. mazlan
    December 26, 2009 at 12:41 pm

    peluk diri sendiri x best kottt?? salam semua..[…]

    • December 26, 2009 at 2:29 pm

      salamm lann..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s