Home > Ho Hum > butuh temen ngobrol

butuh temen ngobrol

(insert masai milestone no. 4)

yon yon bandol, mak nyaie lungo nyangkol
dioyok cino gondol, nak mbelayu terpengkol-pengkol

Rakan-rakan me semua sudah tahu kan.

Hari-hari me kemaskini blog ‘memang lumayan’ yg ini. Kadang-kadang, satu hari sampai tiga entri.

Tiap-tiap entri me letak gambar. Kadang-kadang, satu entri sampai lima gambar. Gambar-gambar yg me cantum-cantumkan, tapi tetap guna bingkai yg sama rupanya.

Tiap-tiap gambar me letak ‘caption‘ dibawahnya. Itupun ramai blogger yg tidak perasan. Sampai ada yg tanya me balik gambar apa*jadah kah itu.

Dan hampir kesemua entri me ada ‘link‘. Sebab me tahu, ramai blogger yg sibuk dan malas hendak menggoogle. Tapi masih ada yg gedik-gedik tanya me lagi.

Tempat itu di mana? Lenggun tu apa? Pedada itu amende? Betul kah ada nama tempat seperti itu. Encek me sudah photoshop kah gambar itu..

Penat tau me taip dan letak ‘link‘. Takkanlah me hendak tulis ‘aku tak suka menipu.. semua aku tulis kisah benar saja‘ disetiap entri. Menyampah kan. Atau tidak kisah agaknya. Sebab mungkin me letak bahasa inggeris. Ya, bahasa penjajah gitu.

Oleh itu, mulai hari ini me akan letak bahasa jerman lah pula. Kalau ada blogger yg tidak faham pun me rasa tidak mengapa. Gasaklah kan.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. July 13, 2009 at 1:08 am

    haha…nmpaknye tuan blog sudah panas…

    bwk byk bersabola en_me yek..

    tabahkan diri..hehe

    hari hari panas .. kannns

  2. July 13, 2009 at 1:11 am

    Nyong seng disek kieh dino!

    Nyong setuju banget karo cadangan en_me hehehe

    maner ader cadangan ghiteww.. ehehe

  3. July 13, 2009 at 1:13 am

    lo kok wes ono wong lain seng disek’i? huhuhu

    ahaha.. abang yb lambat dua minit jerr..

  4. July 13, 2009 at 1:56 am

    Assalamualaikum,

    Ojjo koyo ngono en_me… kabare… mudah-mudahan waras. Aku orak biso ngomomg jowo, tapi yok bagus nukar-nukar idea…kuwe teruskan laman boso jowo iki. (Aduss betul ke bahasa akak ni… lama dah tinggalkan bahasa jawa ni)

    waalaikumsalam akak za itteww..

  5. July 13, 2009 at 2:17 am

    ahahaha…
    macam marah je bunyi nye ni…

    maner derr..

  6. July 13, 2009 at 6:45 am

    jeles dgn me yang aktif berblog ni. harap nama lumayan beri tuah

    blog vukanllarr hakmilik kekallls.. ghitewww

  7. July 13, 2009 at 6:46 am

    wqqq.. aku mau tanya juga, tapi takut en_me marah..

    maner marah.. jengkel jerrr.. ehehe

  8. July 13, 2009 at 7:36 am

    dapat disimpulkan bahawa en me ini kreatif orangnya.

    kreatif katernyerrr.. hmmmm

  9. rya
    July 13, 2009 at 8:07 am

    ahaha. tak reti-reti lagi belajar jadi teliti. kan en_me panas sudah..

    panas sikit jakkks.. volleee

  10. July 13, 2009 at 8:11 am

    hahaha

    suka dengar en me sebut gasak !

    suker ghiteww..

  11. July 13, 2009 at 8:24 am

    baeklah~~
    lepas ni y[o]n x kan gedik2 tanya lenggun tu ape
    google..google..and google lagiks

    me tak ngata kamooo.. yon kannns

  12. July 13, 2009 at 8:30 am

    Erk…. morning bos! sudah mangan?🙂

    ammvoiii, nak banjer me larr teww

  13. July 13, 2009 at 8:36 am

    buai-buai kotak
    mak dia g menyangkul
    di kejo cina botak
    nak lari terpengkol-pengkol

    (belom jumpe maksud pengkol. sudah cari d kamus jawa jg belum ketemu. mebi mksudnye lintang pukang or terhenjut2 or terpinga2?)

    me tak ngata kamooo.. yon kannns

  14. July 13, 2009 at 8:40 am

    Hong Kong tu kampung ke selatan Masai ye ?

    ke barat .. larr abang long

  15. sebaliktabir
    July 13, 2009 at 8:51 am

    aahahhaaa..sopo seng yon bandulan? sopo seng dioyok cino gondol?
    kangkung aku tau…kalau bateri “kong” aku tau..ni baru tau ada tempat nama unik nih..KONG KONG… menarik!🙂

    unik ghiteww..

  16. July 13, 2009 at 9:02 am

    salam..
    aduhai en me..bersabarlah ye?
    uniknya nama tempat itu…belum pernah ke temu sebelum ini..

    en me butuh teman ngobrol?
    ngobrol saja sama aku~

    cikgu bz .. kannns

  17. July 13, 2009 at 9:05 am

    aku tak suka menipu.. semua aku tulis kisah benar saja‘

    hahaha….abg me tu…mcm biasa dengar je perkataan ni…hahahaha….
    salam abg me yg macho….jgn mare mare ah

    menyamfahhh kannns.. ehehe

  18. July 13, 2009 at 9:11 am

    waaaaaaa….suda marah~~~~

    mare sikit sikit..voleee

  19. July 13, 2009 at 9:43 am

    hej! en_me…hehehehe…don’t be angry en_me the handsome guy, maybe your readers/visitors just wanna to ‘bermanja-manja’ with you…ahaks…;-)

    gedikslarr teww.. hej abang danial itteww

  20. July 13, 2009 at 10:19 am

    encik me ni kat johor ke skrg?
    er..jgn marah ye..hehehe

    semalam kat johor.. arini kat tempat lainnns.. volleee ghiteww

  21. Faeeza
    July 13, 2009 at 10:50 am

    en_me, ‘caption’ n ‘link’ yg en_me wat 2 kaler die sgt la ke-kelabuan (sy view pkai mozila) n ble tlepas pndang ;p jd sy sarankn en_me hilite sket kaler die merah ke ghiteww~ kalo ade org tanye lg den ble la ketuk kepale sket.hahaha~ ;p

    ahaha.. merah sangatlarr mak ngahh..

  22. July 13, 2009 at 11:14 am

    ayoyo..jenuh ler pulak mokcik nak google cari makna bahasa jawa..itu ler korang murid2 sekalian..kan cikgu sudah marah…

    maner ader mare .. ehehe

  23. July 13, 2009 at 11:22 am

    jgn marah me.. kak jie juga kerap letak link utk mengukuhkan fakta…tapi mmg tabiat, org jarang nk klik baca.

    wht u give u get back!

    tapi ader yg me dah tulis punyer chantekkk bawah gambo tewww ~ masih gedik2 tanyer lagikkks.. nyamfahhh kannns

  24. July 13, 2009 at 11:35 am

    panas je bunyinye… biasalah manusia… mcm2 ragam! sabar jelah En. Me

    hari hari panas kanns.. hmm

  25. July 13, 2009 at 12:07 pm

    Innallaha ma’as Soobiriiin….😉

    aminn..

  26. July 13, 2009 at 12:22 pm

    en_me macam hangen jer…. saya baru nak tanya, apa ….errr.. tak jadi nak tanyalah. ahaks😉

    ghitewwlarr fulakkks..

  27. July 13, 2009 at 12:24 pm

    Jangan marah en.me.kdg2 tak tau apa nk tya..sori ek..

    maner aderr..

  28. July 13, 2009 at 12:52 pm

    bunyi cam mare jer !!. Cari teman ngobrol cepat…

    hingat macam petik jari jerr.. aiyooo

  29. July 13, 2009 at 12:53 pm

    butuh..bunyi mcm mencarut haha

    sukernyerrr..

  30. July 13, 2009 at 1:11 pm

    teng0k taj0k p0n dh tak0t..

    takot disiang hari .. ehehe

  31. July 13, 2009 at 1:54 pm

    jgn marah2…stay cool….nnt cpt tua tau marah2 ni sbb kulit muka sume kerepot2…
    lgipun sabar kan separuh dr iman…
    ceria selalu k!!
    enjoy..
    winks!

    winks jugerr.. ehehe

  32. July 13, 2009 at 2:04 pm

    wah..kue iso bahasa german. ngomong jowo lah..
    nek jowo aku iso paham…
    weh..cool a’e lah…
    kabeh di senenni…
    hahhaha..
    (ko paham ke en me…kekeke).

    me tak tau cakap german katernyerr.. ammvoiii

  33. July 13, 2009 at 2:37 pm

    sabar Me..sabar..
    kerenah bebudak tuh…be appy🙂

    bebudak kanns.. ehehe

  34. July 13, 2009 at 3:02 pm

    masai tu ada org sebut misai, hehehe

    ammvoiii, suker abang misai tewww

  35. July 13, 2009 at 3:18 pm

    banyak bersabor en_me.
    cantek nombor moto tu…

    sabor larr nih.. hmm

  36. July 13, 2009 at 3:44 pm

    ngehehehe marah nmpak?😛

    Kong Kong? menarik betul!
    ade tak Hong Kong?
    mau nye penin org ingat kot dah sampai Hong Kong padahal kat Msia hehe

    iyolarr.. ko kann dah sampai UK, bukan ulu kelang one uoolsss.. ammvoiii

  37. July 13, 2009 at 4:22 pm

    en.me..
    […]

    hehe..gurau2 je ni tau..jgn marah yee en.me itewww..

    xpe, me cool..

  38. July 13, 2009 at 4:30 pm

    diberi betis nak peha adat gitu en.me
    tapi tak apa sekurang-kurangnya e.me boleh jadi bahan rujukan tak gitu…

    ahaha.. rujukan ghitewww..

  39. July 13, 2009 at 4:47 pm

    tabaek nyampah2…hehehe

    hi cek zara tewww.. salamm

  40. July 13, 2009 at 5:03 pm

    kong kong macam bunyi anjing pulak kat dlm komik😛

    iteww gong gong.. uhuhu

  41. July 13, 2009 at 5:11 pm

    tak mau komen nanti en_me marah gitew….

    …..cabutttt……

    maner aderr.. ekeke

  42. ain
    July 13, 2009 at 8:21 pm

    me….jgn la marah2. nanti lekas tua tau. kureng hencem lagi!

  43. July 13, 2009 at 9:42 pm

    hhaha

    penat jer kan

  44. July 13, 2009 at 10:04 pm

    biar musim panas, jangan hati panas,
    klu hati panas gakss.. makan lah durian banyak2

  45. July 13, 2009 at 10:46 pm

    meh arr minum secawan kopi..sejuk skit hati tu..sabo jelah ye..( nk komen lebih2 kang kena marah laks..hehehe)bcare ful on words

  46. July 13, 2009 at 11:21 pm

    wah..gasak je en_me ituuuu…happy working ya~

  47. July 13, 2009 at 11:22 pm

    eden bahaso jerman ni mmg tak pasih lansung walauopun duduk kampung org jerman…

    Entryku kali ini

    Apa dalam saku
    Tiada siapa tahu
    Sehari sebuah buku
    Sedikit sebanyak bertambah ilmu

  48. July 14, 2009 at 12:02 am

    Biasalah.. tempak yang en_me perkenalkan ni pelik sangat. banyak lagi benda yang kita tak tau pasal malaysia ni sbnrnya..

  49. July 14, 2009 at 10:52 am

    cantik nombor motor tu..hehe

  50. July 14, 2009 at 6:32 pm

    jkr 4, masai 4. perghhhhh hebat

  51. LI
    July 18, 2009 at 6:04 pm

    Assalamualaikum, bro.
    Ngeri baca tajuk kali ni, bro. Mujur, banyak drama Indon kat Malaya la ni.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s