Home > Family > lesen memandu

lesen memandu

too many red ants on the ground, please be patient my dear
flora heights, pasir gudang

aDm baru saja menaiktaraf lesen ‘p’ kepada lesen penuh minggu lepas. Sudah dua tahun aDm ada lesen rupanya. [+ 2 years ago ]

Tapi nampaknya tidak sempat me hendak buang pelekat tanda ‘p’ di depan dan belakang cermin kereta-kereta me itu.

Sekarang tiba masa aTi pula mengambil lesen memandu. Kelmarin aTi telah menghadiri kelas undang-undang dan lulus dalam peperiksaan undang-undang mendapatkan lesen ‘L’ itu. Tapi aTi bengang juga sebab kena tunggu giliran yg lama (2 jam lebih) untuk ambil periksa itu.

Lusa, sekolah memandu akan mula mengajar aTi tentang teori dan praktikal memandu kereta pula.

Alahai.

Categories: Family
  1. December 22, 2009 at 8:28 am

    biru sebiru langit-langit ini..
    cerah secerah hari ini..
    sejuk sesejuk pagi ini..
    hangat sehangat jiwa ini..
    merdu semerdu irama ini..
    begitu sempurna untuk hari ini..

    Alahai.

  2. December 22, 2009 at 8:48 am

    hehe tringat time sy nak amik lesen dlu
    bengang gak kat uncle yg ajar bawak kete
    org xtau dia nak marah2 padahal org bayar dia mahal2 ceit!
    last2 bawak secara haram psl nak kasi biasa bawak kete kat jln haha

    last2 abes je exam tu, slamat tinggal kete manual~
    hello auto car! WAKAKAKAKAKAK

    • December 22, 2009 at 9:02 am

      mesti sekang ko dah beli kete besor kat UK tewww.. leh bawak balik UK (ulu klang) tunjuk kat uncle tewww.. ahaks

  3. Tie
    December 22, 2009 at 9:17 am

    Err…….

    Tie memang tak boleh memandu. Buta warna, ekekekeke…………

    • December 22, 2009 at 9:19 am

      ader drebar takperr.. kannns

  4. December 22, 2009 at 10:44 am

    aku dah 2 tahun ada lesen baru drive.. terpaksa tampal P. ekekeekek

    • December 22, 2009 at 10:56 am

      jgn drive laju2 k..

  5. December 22, 2009 at 10:45 am

    maknenye tak payahla tanggalkan pelekat ‘P’ kat kereta2 en me kans?

    • December 22, 2009 at 10:58 am

      ghitewww lorr..

  6. December 22, 2009 at 10:53 am

    Ati baru habis SPM ke bro..???

    teman kereta masih bersticker P even dah bertahun2 teman dah berlesen penuh coz kereta teman.. bukan teman je pakai… adik beradik pun pakai sama

    • December 22, 2009 at 11:00 am

      p = pakaii beramaii ramaii..

  7. December 22, 2009 at 10:58 am

    makin panjang la langkah lepas ini

    • December 22, 2009 at 11:04 am

      llangkahh berkala..

  8. December 22, 2009 at 11:00 am

    moga aTi lulus nanti dptkan ‘P’ = pemandu perlahan🙂

    • December 22, 2009 at 11:02 am

      thanx akak itteww

  9. December 22, 2009 at 11:14 am

    10thn dulu amek lesen kereta baru dlm rm400 je.. skrg, dengar cerita dah almost rm1k ye… uishhhh! mahal tu!

    • December 22, 2009 at 11:18 am

      mahal kaans.. ittewwlar aTi ckp dlm kelas dierr sorang jerr paling muderr.. mungkn yg lain keje dulu kumpul duittt.. hmmm

  10. December 22, 2009 at 11:19 am

    baru jer terpandang lesen memandu saya yg dah mati pagi td….. hahaha..

    nama jer ada lesen saya nie, tapi takdenya nak drive sendiri….penakut lorrrr……

    nasib baik ada hubby yg sudi hantar dan jemput bini dia tetiap hari….

    • December 22, 2009 at 1:18 pm

      untung ader hubby kanns.. ekeke

  11. December 22, 2009 at 11:20 am

    pstttt…. en_me,

    camne nak keluarkan imej kita kat commet box tu ya???……. muahahaaaaa….

    • December 22, 2009 at 1:17 pm

      register email kat gravatar.com

  12. December 22, 2009 at 11:29 am

    watashi tak pernah guna lesen P tuh

    sbb dapat keta lepas 3 tahun
    ahahaha

  13. December 22, 2009 at 11:38 am

    pandu berhati2 ingat orang tersayang…. i support you

    • December 22, 2009 at 1:16 pm

      support camaner tewww.. ahaks

  14. December 22, 2009 at 11:56 am

    maza pernah marah kat instructor dan examiner.. sbbnya tak bagi maza markah 40/40 untuk ujian undang2…

    huhuh

    masa exam percubaan dapat 41/40…
    bila exam benar, maza dapat 38/40.. sedihkanzz. huhuhuhu

    • December 22, 2009 at 1:16 pm

      kann lulus tewww.. uhuhu

  15. December 22, 2009 at 12:01 pm

    dapat lesen dah berpuluh tahun pun makcik pinat masih menggigil buat side parking..huhuhu..

    • December 22, 2009 at 1:15 pm

      kalo side parking masook bontot dulu k cekgu pinat tewww.. ahaks

  16. December 22, 2009 at 12:07 pm

    5 bulan dah tak renew lesen ni. malas tol nak gi renew…

    • December 22, 2009 at 12:54 pm

      mcm same je kiterrrr

    • December 22, 2009 at 1:15 pm

      gi larr renewww..

  17. sebaliktabir
    December 22, 2009 at 12:11 pm

    “P” pun takpe en_me…tu tandanye Profesional….. ekekee

    • December 22, 2009 at 1:14 pm

      iyolarr tewww..

  18. December 22, 2009 at 12:11 pm

    daku dah lama amik lesen…
    sejak zaman uni lagi da bawk kete
    hilang lesen pun pernah….
    rugi lah bagi org2 yg tak pandai bawak kete
    org muda la maksudnya….
    kan kan kan?

    • December 22, 2009 at 1:14 pm

      kaanns..

  19. December 22, 2009 at 12:45 pm

    ati sapa?
    adm spa? hehehe.

    almaklum lah, jarang singgah~

    • December 22, 2009 at 1:14 pm

      kaum kerabatt jerr..

  20. December 22, 2009 at 12:48 pm

    kali pertama drive kete, masa skolh mmndu
    kali trakhir bwk kete, masa test ngan jpj
    ha.ha.

    kali pertama slps 3tahun xbwk keta,
    bulan puasa hari tu..
    August 2009.

    Then, in October,
    I see and read slowly my license..
    Oh my Allah!!
    it’s expired on July 2009!!!?

    xrenew2 lagi nihhhh

    • December 22, 2009 at 1:13 pm

      gi lar reneww..

      • December 22, 2009 at 4:20 pm

        sbb xbwk keto pong…
        huhu

        nnt2 lhhh

      • December 22, 2009 at 4:26 pm

        oke.. cool

  21. ain
    December 22, 2009 at 1:48 pm

    teringat masa ambik lesen L dulu tu tgh ngandungkan anak no 2. dah 12 tahun dah berlalu!!

    • December 22, 2009 at 2:07 pm

      kejap lagikk anak tewww leh amik lesen L larr fulakkks.. ekeke

  22. December 22, 2009 at 2:55 pm

    malunya kena pakai lesen P, keh keh

    • December 22, 2009 at 3:01 pm

      aper nak maluu uooolsss.. yg penting kena hati2 dijalanraya.. uhuhu

  23. December 22, 2009 at 3:42 pm

    hati2 dgn cikgu driving school yg ajor msuk gear 6..
    hampeh..

    • December 22, 2009 at 3:54 pm

      gear enam? hmmm, ko citer lainnns nih..

  24. December 22, 2009 at 4:39 pm

    ada lesen penuh tp masih memandu sebagai lesen P
    ada yg lesen P tp memandu mcm lesen F1
    ngeh3x

    • December 22, 2009 at 5:05 pm

      F1 pakai lesen kerr.. ekeke

  25. December 22, 2009 at 4:43 pm

    nasib baik singgah kat sini….baru teringat lesen nak kena renew sebelum krismas….

    • December 22, 2009 at 5:02 pm

      kannns.. ehehe

  26. December 22, 2009 at 4:48 pm

    ada lesen memandu….tapi jarang dapat bawa kereta…..huhuhu.

    • December 22, 2009 at 5:02 pm

      ader drebar ghitewww..

  27. December 22, 2009 at 4:48 pm

    teringat dulu..
    sebab xnak letak P kat keta.
    cepat-cepat pergi belajar pastu amik lesen…
    masa tu tawun 1996…

    • December 22, 2009 at 5:07 pm

      dahh lamerr tewww.. uhuhu

  28. December 22, 2009 at 7:50 pm

    Akak hanya ada lesen kete je….lesen scuba diving kene ajak Masnaida. Huhuhuhu…….
    😉

    • December 22, 2009 at 7:55 pm

      mas joko xnak ajakk kerr.. ekeke

  29. December 22, 2009 at 8:59 pm

    salam kenal me….
    dulu masa kat kampong akak berani bawa kereta , tp bila dah dok kt KL ni langsung tak berani bawa , coz tengok pemandu kat sini @#$%^&

    • December 22, 2009 at 9:11 pm

      salam juger akak ummi ittewww..

  30. December 22, 2009 at 9:23 pm

    Masa mula-mula test dulu…sampai tengah jalan instruktor suruh turun…Sampai tempat mula, disambut dengan tepukan sebab instruktor duduk di tempat pemandu…

    Dalam borang dia tulis “Memandu dalam keadaan membahayakan!”

    Ha..ha…sekarang….?
    Jom racing!!!!

    • December 22, 2009 at 9:28 pm

      nangis takk instructor tewww.. ahaks

  31. December 22, 2009 at 9:24 pm

    Errrr…dulu tu maksudnya 20 tahun yang lalu,okey!

    🙂

    • December 22, 2009 at 9:56 pm

      vah vah vah.. muderrrnyerrr tewww

  32. December 22, 2009 at 9:46 pm

    chekgu pas amik lesen 3 tahun baru bawak keta.maklumlah ada kereta sendiri baru boleh bawak

    • December 22, 2009 at 9:54 pm

      baik ada lesen takdok kete, daripada ada kete takdok lesenn kann cekgu.. kanns

  33. December 22, 2009 at 10:32 pm

    ler…dok area pasir gudang ke? hm, air tawar 1 umah nenk saya..kompom awak tau klu awk gtau..tau umah je lah..haha

    • December 23, 2009 at 1:06 am

      felda air tawar1 kat kota tinggi kaanns.. jauuuhh tewww.. aper barang g sanerrr.. ohoho

  34. December 22, 2009 at 11:10 pm

    pergh.. nak gak amik lesen keta.. huwaa…..

    • December 23, 2009 at 1:06 am

      gi larr amikk.. aiyoo

  35. December 22, 2009 at 11:28 pm

    lawo ketenyer..

    • December 23, 2009 at 1:07 am

      thanx abang laki cikgu kimia tewww.. ihiks

  36. December 22, 2009 at 11:54 pm

    HEHEHE
    en me beli 1 lagi kereta
    =)

    • December 23, 2009 at 1:08 am

      baper banyakk kete lorrr.. ehehe

  37. December 22, 2009 at 11:55 pm

    Lepas ni kereta2 en_me tu asyik hilang jer, dah ramai driver…fobia nak naik bukit masa ujian..3x baru lulus..fuhh..

    • December 23, 2009 at 1:08 am

      kejap ader kejap takderr kanns.. ahaks

  38. December 23, 2009 at 11:14 am

    en me kene potong pala. hihi

    • December 23, 2009 at 11:23 am

      tak cukup frame lorrr.. ihiks

  39. December 23, 2009 at 12:54 pm

    Salam en-me…

    Lepas nie aTi hari2 dok melaram ngan Cik CT…. baru dpt lesen, mesti teruja nak drive…

    • December 23, 2009 at 12:57 pm

      ops… tertinggal “dapat lesen”

      Lepas dapat lesen nie aTi hari2 dok melaram ngan Cik CT…. baru dpt lesen, mesti teruja nak drive…

      • December 23, 2009 at 1:56 pm

        mungg biler nak bawak keter fulakkks.. kowserr uu

  40. December 24, 2009 at 2:39 pm

    isk3..lawa honda tu… :=)

    • December 24, 2009 at 3:09 pm

      thanx abang zulkarnain ittewww singgahh2 jenguk2 komen2 blog me yg inihh..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s